SkiStars 35 pistmaskiner kör med Neste MY Förnybar Diesel i tankarna sedan ett par år tillbaka.


Media Folder:

Per Granås, som bland annat ansvarar för SkiStar Sälens liftar och all utrustning för skidbackarna i säger:

“Vi började med Neste MY i Sälen för tre år sedan, och har nu sedan två år Neste MY i alla våra pistmaskiner på alla våra destinationer i Sverige. Det är ju delvis en del av vårt hållbarhetsarbete, att vara varsamma med vår natur och inte skapa onödiga utsläpp. Men det är också en fråga om driftsäkerhet. Neste MY funkar ju i kyla, och även när våra maskiner står stilla i ett halvår när snön är borta, är det bara att köra igen när snön kommer. När vi provat annan miljödiesel tidigare fick vi algblomning i tankarna...”.

Har ni upplevt några utmaningar när ni gick över till Neste MY?
“Det enda är att Neste MY är lite dyrare än vanlig diesel, men det är det värt när man väger in hållbarhetsaspekten – vi jobbar mycket medvetet med den frågan, det blir en central del när man bor och verkar i naturen”.

Hur tänker era medarbetare, de som kör maskinerna?
Per igen:” Den vanligaste kommentaren är att de uppskattar att det inte luktar illa som när man kör med vanlig diesel. Och flera tar med sig vårt tänk hem, många är ju bönder och kör entreprenadmaskiner när de inte jobbar för Skistar”.

En sista fråga till Per, vad tänker alla era hundratusentals besökare om detta?
”De flesta vet nog inte om det. Vi försöker kontinuerligt berätta om vårt hållbarhetsarbete där detta är en viktig pusselbit– nästan alla förstår ju värdet av det och uppskattar nog att vi satsar så mycket på det”.

Per avslutar med den här kommentaren: ”Vi har förmånen att verka i en storslagen natur där de dramatiska bergen och de öppna vidderna är en del av det som gör fjällen unikt. Det är viktigt för oss att ta ansvar för miljön i de områden vi finns och agerar. Därför strävar vi hela tiden efter att bli mer klimatsmarta och minska vår miljöpåverkan.”

Skistar köper Neste MY Förnybar Diesel genom en av Nestes distributörer Colabitoil.

Fakta:
SkiStar äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St. Johann in Tirol i Österrike. Cirka 1500 personer arbetar på de sju anläggningarna.
Lönsamheten är mycket god, och SkiStar arbetar mycket omsorgsfullt och genomtänkt med miljö- och hållbarhetsfrågorna: https://www.skistar.com/sv/corporate/hallbarhet/skistar-och-hallbarhet/

Skistar Per Granås

Per Granås, SkiStar Sälen

Tanka NesteMY Förnybar Diesel här

Neste Karta

tankhandtag

Kontakta mig gärna!  

Jag är intresserad av att köpa eller veta mer om
Neste MY Förnybar Diesel.

KONTAKTA MIG TACK

tankhandtag

Kontakta mig  

Jag är intresserad av
Neste MY Förnybar Diesel  

 

KONTAKTA MIG TACK

Keolis

Keolis sparar 110 000 ton koldioxid per år

Keolis är stolta pionjärer inom fossilfria drivmedel och transporterar idag Stockholmarna helt utan fossilt bränsle.
Carl F

Carl F kör över 40.000 ton per år med Neste MY förnybar diesel

”Nu har vi kört på Neste MY i flera år och har inte märkt av någon negativ effekt eller några problem alls.”
Nobina

Nobina kör för en ännu mer hållbar kollektivtrafik

”Vi kör motsvarande 19 varv runt jorden varje dag så varje liten förbättring gör stor nytta för samhället och klimatet”.