Hållbarhet

Neste är världens tredje mest hållbara företag

Neste har tilldelats tredjeplatsen på Global 100-listan över världens mest hållbara företag. Här är fem punkter om rankinge
HÅLLBARHET

Kai Larnimaa är mannen som kommer med idéer

Miljöskyddsexperten Kai Larnimaa är ingen typisk revolutionär. Men hans passion för hållbarhet har väglett honom genom några av hans karriärs tuffare utmaningar och lärt honom vikten av bra argument när man vill vinna över människor, med både tankar och känslor.
Hållbarhet

Så formar designfiktion framtiden

Allteftersom innovation och hållbarhet visat sig ge positiva effekter har fler företag tagit nästa steg och börjat använda science fiction och kreativt tänkande för att ytterligare förstärka sina FoU-team.
Hållbarhet

Är nordiska företag mer hållbarhetsmedvetna?

Världens mest hållbara företag är alla nordiska, enligt Global 100-listan som nyligen publicerades. Är det en slump eller finns det andra faktorer som påverkar resultatet?
Flyg

10 saker du behöver känna till om hållbart flygbränsle

När du använder hållbart jetbränsle gynnar du både ditt företag och miljön. Men hur vet du att det verkligen är hållbart? Och hur gör du för att komma igång? Här hittar du de svar du behöver.
Hållbarhet

Se fördelarna med en jämlik arbetsplats

Vi tittar närmare på olika sätt implementera hållbart tänkande och hållbara arbetssätt, samt vad det kan ge för resultat.
Hållbarhet

Fokusera på hållbarhet – främja innovation

Hållbarhet är inte bara en fråga om att ta ansvar och främja en positiv utveckling, det är också ett sätt för företag att investera i innovation och tillväxt.
Aviation

Modiga innovatörer: Henrik Erämetsä är övertalningens mästare

Möt mannen som varit med under det hållbara flygandets metamorfos, från science fiction till verklighet. Den finske ingenjören Henrik Erämetsä berättar för journalisten Ninni Sandelius om hur han fick övertala branschen att ta sig an ett till synes omöjligt projekt – en ”ren utopi”.
Aviation

Flygets framtid: de kommande hundra åren

Teknik, ekonomi och globalisering håller på att förändra flygindustrin i grunden på sätt som är lika spännande som utmanande. Hur ser den kommande tiden egentligen ut för branschen?
Hållbarhet

Reglerna för den nya hållbarheten

Vad de mest hållbara företagen i världen på Global 100-listan har gemensamt.
Hållbarhet

Historia maker

Ulla Kiiski är forskaren vars team ligger bakom innovationen som har ändrat inriktningen för den globala bränsleindustrin.
Aviation

Det hållbara flygets tidsålder

Lufthansa Group är Europas största flygbolagskoncern, som länge varit engagerade inom hållbarhetsfrågor. Katja Kleffmann förklarar hur bolaget gått tillväga för att göra deras flygresor mer hållbara.
Hållbarhet

Toby Heaps kämpar för transparens

Varje år presenterar organisationen en Global 100-lista över världens mest hållbara bolag.
Hållbarhet

Skaffa en vinnande hållbarhetsvision

Det finns många anledningar till varför hållbarhet bör vara en del av ett företags kärnverksamhet.
Hållbarhet

Hur kan företag förvandla hållbara val till fördelar för varumärket?

Enligt Salla Ahonen, Nestes VP for Sustainability, blir klimatval och miljöpolicyer allt vanligare, men de skulle kunna kommuniceras tydligare.
Hållbarhet

Hur kan ditt transportföretag börja minska sina koldioxidutsläpp?

Transport- och logistikföretagen numera aktivt strävar efter att minska utsläppen av växthusgaser från sina fordonsparker.
Förnybara lösningar

Varför är Neste MY Förnybar Diesel bättre än andra dieselsorter?

Neste MY Förnybar Diesel är ett mer hållbart alternativ till råoljebaserade kolvätebränslen. Det är ett förstklassigt, petroleumfritt kolvätebränsle som är tillverkat av 100 procent förnybara råvaror.
Hållbarhet

Att prata hållbarhet räcker inte – konkret handling måste också till

Det pratas mycket om ledarskap, om hur viktigt det är med vision och strategi för att hållbarhetsarbetet i en verksamhet ska bli effektivt, och det stämmer.
Hållbarhet

Hur fatställs utsläppsminskningen?

Neste har åtagit sig att minska sina kunders växthusgasutsläpp, med hjälp av förnybara och cirkulära lösningar, med minst 20 miljoner ton per år till 2030. Men hur ska vi klara det?
Förnybara lösningar

Transportföretag lockar till sig kunder med mer hållbara tjänster

Globala trender inom transportsektorn visar att transport- och logistikföretagen numera aktivt strävar efter att minska utsläppen av växthusgaser från sina fordonsparker.
Aviation

Så kan vi skapa en hållbar flygindustri

En koldioxidneutral flygindustri är ingen utopi – men det är en omställning som kommer kräva beslutsamhet, ambitiösa målsättningar och en enorm arbetsinsats för att bli verklighet. Med hållbara bränslen kan flygets koldioxidutsläpp minskas, redan i dag.