Hållbarhet

Neste är världens tredje mest hållbara företag

Neste har tilldelats tredjeplatsen på Global 100-listan över världens mest hållbara företag. Här är fem punkter om rankinge
Hållbarhet

Botanisk hållbarhet – tre arter som kan forma vår framtid

Framtiden är botanisk. Som ett sätt att minska vårt beroende av fossila ämnen kommer världen att börja fokusera på växtbaserade råmaterial och energikällor istället för att fortsätta pumpa upp råolja. Här tittar vi närmare på tre organismer som kommer att få stor betydelse i framtiden: alger, majs och tall.
HÅLLBARHET

Modiga innovatörer: Framtidsbyggaren Outi Ervasti

Medan det globala arbetet med att ersätta fossila bränslen blir allt mer intensivt, bygger Outi Ervasti upp ett team av visionärer vars uppdrag är att hitta vinnande lösningar. Hon är en road warrior, en vildsint optimist och en chef som vill “hjälpa människor att glänsa som juveler” – hon och hennes team kan komma att förändra framtiden.
PLASTICS

Bakgrunden till European Plastics Pact: samarbete och gemensamma synsätt är Europas sätt att skapa cirkularitet och åtgärda problemet med plastavfall

Även om människors hälsa och säkerhet fortsätter att ligga högst upp på världens agenda kan plastavfallet inte vänta. Arbetet med att lösa problemet fortsätter, till och med under en global pandemi.
PLASTICS

Fem milstolpar som kan omvandla kemisk plaståtervinning från löften till en industriellt fungerande lösning

Det finns inga grundläggande tekniska hinder för att vi ska kunna återvinna all plast i hela världen. Ett sätt att nå dit är att utnyttja den kemiska återvinningens transformativa teknik. Men för att kemisk återvinning – och en cirkulär plastekonomi – ska bli en realitet behöver vi passera fem viktiga milstolpar.
PLASTICS

Så blir ditt företag en vinnare: Fem saker du kan göra för att minska företagets plastavtryck

Hållbarhet kanske redan står högt upp på ditt företags agenda. Men hur är det med företagets förhållande till plast? Det kan räcka med några små men strategiska steg för att göra stor skillnad. Här är fem åtgärder som inte bara kan ge ditt företag hållbarhetsfördelar, utan också skapa en positiv drivkraft.
PLASTICS

Plaståtervinning: svaren på sex viktiga frågor.

Vårt förhållande till plast håller på att förändras – och det går snabbt. Återvinningen spelar en viktig roll när det gäller att ersätta plastens gamla lineära livscykel med en cirkulär, som dessutom är betydligt längre. Samtidigt råder det fortfarande en del förvirring kring många delar av återvinningsprocessen.
PLASTICS

Så fungerar de hållbara plasterna

Plastindustrin genomgår en förändring och med tanke på de snabba teknikframsteg som görs och att hållbarhetsfrågan står högt upp på världens agenda, är det inte konstigt. Här förklarar vetenskapsjournalisten Sandrine Ceurstemont de nya, moderna plastmaterialen med deras ibland ganska förvirrande terminologi.
CIRKULÄR EKONOMI

Vart är plasten på väg?

Plastavfall är ett miljöproblem som kräver nya lösningar. Kan produktionsförbättring, smartare användning och materialåtervinning bidra till att minska problemet? Hur kommer framtiden att se ut om vi lyckas? Miljöskribenten Lucy Siegle tittar närmare på några av de tankar, tekniker och möjligheter som kan starta en ny plastrevolution.
HÅLLBARHET

Modig och innovativ: Stephan Krueger vill vara besvärlig

Den tyska chefen och hans team håller på att förändra återvinningen av plast och ge den en ny riktning. Han vill vara besvärlig och utmana den logik som styr hela återvinningsbranschen. För Stephan Krueger är återvinning nämligen inte främst en lösning på problemet med plastavfall, utan grunden för ett helt nytt råmaterial.

VD:s blogg: Vi bryr oss, vi har mod, vi samarbetar

De senaste veckorna har vi alla hamnat mitt i en helt ny situation. En naturlig, instinktiv reaktion på en kris är att fly eller kämpa – eller bli paralyserad.
HÅLLBARHET

På morgondagens agenda: att göra det rätta

Företag kan ha en viktig roll i att ge miljoner utsatta arbetare ett bättre liv. Därför är de mänskliga rättigheterna centrala i Nestes hållbara leveranskedja. Hållbarhetsspecialisten Hélène Dieck vill att företagsbesiktning med människan i fokus ska bli norm snarare än undantag.
HÅLLBARHET

Kai Larnimaa är mannen som kommer med idéer

Miljöskyddsexperten Kai Larnimaa är ingen typisk revolutionär. Men hans passion för hållbarhet har väglett honom genom några av hans karriärs tuffare utmaningar och lärt honom vikten av bra argument när man vill vinna över människor, med både tankar och känslor.
Hållbarhet

Så formar designfiktion framtiden

Allteftersom innovation och hållbarhet visat sig ge positiva effekter har fler företag tagit nästa steg och börjat använda science fiction och kreativt tänkande för att ytterligare förstärka sina FoU-team.
Flyg

10 saker du behöver känna till om hållbart flygbränsle

När du använder hållbart jetbränsle gynnar du både ditt företag och miljön. Men hur vet du att det verkligen är hållbart? Och hur gör du för att komma igång? Här hittar du de svar du behöver.
Hållbarhet

Se fördelarna med en jämlik arbetsplats

Vi tittar närmare på olika sätt implementera hållbart tänkande och hållbara arbetssätt, samt vad det kan ge för resultat.
Hållbarhet

Fokusera på hållbarhet – främja innovation

Hållbarhet är inte bara en fråga om att ta ansvar och främja en positiv utveckling, det är också ett sätt för företag att investera i innovation och tillväxt.
Aviation

Modiga innovatörer: Henrik Erämetsä är övertalningens mästare

Möt mannen som varit med under det hållbara flygandets metamorfos, från science fiction till verklighet. Den finske ingenjören Henrik Erämetsä berättar för journalisten Ninni Sandelius om hur han fick övertala branschen att ta sig an ett till synes omöjligt projekt – en ”ren utopi”.
Aviation

Flygets framtid: de kommande hundra åren

Teknik, ekonomi och globalisering håller på att förändra flygindustrin i grunden på sätt som är lika spännande som utmanande. Hur ser den kommande tiden egentligen ut för branschen?
Hållbarhet

Reglerna för den nya hållbarheten

Vad de mest hållbara företagen i världen på Global 100-listan har gemensamt.
Hållbarhet

Historia maker

Ulla Kiiski är forskaren vars team ligger bakom innovationen som har ändrat inriktningen för den globala bränsleindustrin.
Aviation

Det hållbara flygets tidsålder

Lufthansa Group är Europas största flygbolagskoncern, som länge varit engagerade inom hållbarhetsfrågor. Katja Kleffmann förklarar hur bolaget gått tillväga för att göra deras flygresor mer hållbara.
Hållbarhet

Toby Heaps kämpar för transparens

Varje år presenterar organisationen en Global 100-lista över världens mest hållbara bolag.
Hållbarhet

Skaffa en vinnande hållbarhetsvision

Det finns många anledningar till varför hållbarhet bör vara en del av ett företags kärnverksamhet.
Hållbarhet

Hur kan företag förvandla hållbara val till fördelar för varumärket?

Enligt Salla Ahonen, Nestes VP for Sustainability, blir klimatval och miljöpolicyer allt vanligare, men de skulle kunna kommuniceras tydligare.
Hållbarhet

Hur kan ditt transportföretag börja minska sina koldioxidutsläpp?

Transport- och logistikföretagen numera aktivt strävar efter att minska utsläppen av växthusgaser från sina fordonsparker.
Förnybara lösningar

Varför är Neste MY Förnybar Diesel bättre än andra dieselsorter?

Neste MY Förnybar Diesel är ett mer hållbart alternativ till råoljebaserade kolvätebränslen. Det är ett förstklassigt, petroleumfritt kolvätebränsle som är tillverkat av 100 procent förnybara råvaror.
Hållbarhet

Att prata hållbarhet räcker inte – konkret handling måste också till

Det pratas mycket om ledarskap, om hur viktigt det är med vision och strategi för att hållbarhetsarbetet i en verksamhet ska bli effektivt, och det stämmer.
Hållbarhet

Hur fatställs utsläppsminskningen?

Neste har åtagit sig att minska sina kunders växthusgasutsläpp, med hjälp av förnybara och cirkulära lösningar, med minst 20 miljoner ton per år till 2030. Men hur ska vi klara det?
Förnybara lösningar

Transportföretag lockar till sig kunder med mer hållbara tjänster

Globala trender inom transportsektorn visar att transport- och logistikföretagen numera aktivt strävar efter att minska utsläppen av växthusgaser från sina fordonsparker.
Hållbarhet

Är nordiska företag mer hållbarhetsmedvetna?

Världens mest hållbara företag är alla nordiska, enligt Global 100-listan som nyligen publicerades. Är det en slump eller finns det andra faktorer som påverkar resultatet?