You are here

Platsinformation

För vissa funktioner i tjänsterna behövs din platsinformation. Under framtagningen och tillhandahållandet av tjänsterna använder vi teknik som utnyttjar Bluetooth och GPS för att lokalisera enskilda användare.

Din plats kan endast fastställas när du använder tjänsterna, eller när tjänsterna är aktiva på din enhet. Vi frågar alltid efter separat samtycke från dig när du börjar använda Neste Mobile-appen eller när du besöker vår webbplats för första gången.

Att lokalisera en kund gör det till exempel möjligt att erbjuda riktade tjänster, funktioner eller erbjudanden som visas för kunden. Genom att använda Neste Mobile-appen kan kunderna få förmåner och annonser från Neste eller Nestes närstående bolag som finns nära kunden.

En del tekniker som vi använder kan tillåta identifiering av en individuell mobil enhet eller person och deras plats. I sådana fall är syftet med att behandla platsdata främst att exakt lokalisera en enskild användare av Neste Mobile-appen. Bland funktionerna som sådan positionering tillåter finns visning av riktade erbjudanden till användaren, samt att låta användarna utnyttja vissa funktioner i tjänsterna. Vi har rätt att lagra data som samlats in med hjälp av identifieringen som del av övriga kundrelaterade uppgifter som vi sparar och behåller.

Om du bestämmer dig för att aktivera lokalisering av din enhet godkänner du också att platsdata behandlas i enlighet med våra användarvillkor.

Om du inte vill att vi sparar dina platsdata kan du ändra inställningarna på din mobila enhet eller i Neste Mobile-appen, eller stänga av några av funktionerna du använder på din enhet. Om du blockerar lagring av platsdata kanske du inte fullt ut kan använda tjänsterna som erbjudas av Neste eller deras funktioner.