Neste leder omställningen till ett fossilfritt Sverige

Med Neste MY Förnybar Diesel minskar utsläppen av växthusgaser dramatiskt. Genom att ersätta fossila bränslen närmar vi oss målet med ett fossilfritt Sverige i snabbare takt.

“Vi sparar 120 000 ton koldioxid/år genom att köra fossilfritt”

Keolis: “Vi började köra med fossilfritt i våra bussar redan 1995.”

“Vi sätter säkerheten främst”

Idag är det ungefär 60 av Falcks ambulanser som körs på Neste MY.

Neste MY Förnybar Diesel – Fossilfri på fem minuter

Neste MY Förnybar Diesel fungerar precis som vanlig diesel, det tar inte längre tid att bli fossilfri än det tar att fylla tanken.

Resan mot ett fossilfritt Sverige

Sverige har som mål att 2045 bli världens första fossilfria land. 2030 ska koldioxidutsläppen från transportsektorn ha minskat med 70%. Klarar vi det?

Förändring är möjligt

Vår resa mot att bli en global ledare på förnybara bränslen

Satsning på förnybara flygbränslen

Journey to Zero

Som världens största producent av förnybar diesel, vill Neste se om det är möjligt att göra en skärgårdsö helt fossilfri på ett år.

Nyheter på vägen mot ett fossilfritt Sverige

2030 ska utsläppen ha minskat med 70% och 2045 ska Sverige vara helt fossilfritt. Här hittar du senaste nytt om vad Neste gör just nu för att uppnå målet.

 

Artikel

Neste och IKEA tar ett gemensamt kliv mot en fossilfri framtid

Nästa gång du sitter i en stol från IKEA kan den en ha börjat sitt liv som frityrolja hos oss. Vi säger välkommen till världen biobaserad polypropylenplast.
Artikel

Allt avfall är inte skräp

Fossila bränslen i energiproduktion kan ersättas med avfall som är ett extremt resurseffektivt råmaterial.
Artikel

Från frityrolja till förnybara bränslen

Nestes patentskyddade teknologi NEXBTL innebär att det blivit möjligt att använda i princip vilken form av fett som helst i vår tillverkning.
Artikel

Neste My HVO minskade utsläppen med 8,3 miljoner ton

Det är en minskning av de klimatpåverkande utsläppen som motsvarar tre miljoner personbilars utsläpp under ett års tid.
Neste nyhetsbrev

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Teckna dig för vårt nyhetsbrev om allt som rör fossilfritt och alternativa bränslen, lagstiftning, Sveriges miljömål med mera.

* obligatoriskt

Vänligen fyll i nedan på vilka sätt Neste får ha kontakt med dig.

Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration av vårt nyhetsbrev genom att klicka på länken längst ner i mailet. Mer information om hur vi hanterar dina personuppgiter finner du på vår hemsida, Neste.se

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera, godkänner du att din information överförs till Mailchimp för hantering. Läs mer om Mailchimps persondatahantering här.

Volvo
”Vi såg tidigt potentialen med HVO och gjorde tester som resulterade i att både gamla och ny motorer kunde godkännas för 100% HVO. Erfarenheten har sedan visat att HVO är ett enkelt och bra bränsle för våra lastbilar och klimatreduktion med rätt råvaror är signifikant.”
Lars Mårtensson, Miljö- och innovationschef, Volvo Lastvagnar
Scania
”Från Scanias sida godkänner vi användningen av HVO i samtliga våra buss- och lastbilsmotorer enligt Euro 5 och Euro 6, säger Jonas Nordh, Head of Sustainable Solutions, Scania Trucks. Vår ambition är att driva på skiftet till ett fossilfritt transportsystem och i det arbetet utgör HVO en viktig komponent bland de förnyelsebara alternativen.”
Jonas Nordh, Head of Sustainable Solutions, Scania Trucks