You are here

Kommun

Det är enkelt att börja leva upp till kraven på ett fossilfritt Sverige år 2045: genom att ställa om till fossilfria Neste MY kan man ta ett stort steg. CO2e-utsläppen minskar markant! Och det är enkelt: man bara byter från en tankning till nästa. Samma fordon, samma maskiner, allt som körs på diesel idag kan ställas om till fossilfritt! Inga dyra investeringar behövs. Dessutom hjälper ni inte bara klimatförändringarna, utan även er lokala närmiljö: de lokala utsläppen, av t ex skadliga partiklar och NOx, minskar och på så sätt får ni en bättre luftmiljö i er stad. 
 

Fördelar när ni byter till Neste MY Förnybar Diesel 

Icon Fuel Pistol

Enkel omställning

Behåll alla dieselfordon och maskiner, det är bara att byta bränsle. Gjort på 5 minuter.

Icon Emissions

Minskade utsläpp

Ge ett stort bidrag till klimatomställningen, och till den luft invånarna andas varje dag. Agera nu!

Icon Checkbox

Miljökrav

Ta ett stort steg mot ett fossilfritt samhälle direkt. Att byta från fossil diesel till fossilfri Neste MY gör man från en tankning till nästa. Och du, bränslet är producerat av förnybara råvaror. Dubbel vinst!

Förnybar diesel tar er närmare kommunens hållbarhetsmål

När Sveriges kommuner rankas efter hållbarhet, är användandet av förnybara drivmedel och utsläpp av växthusgaser två av parametrarna ni bedöms efter. Att gå över till HVO Neste MY ger en snabb, positiv miljöeffekt och visar allvaret bakom ert miljöarbete. Neste MY Förnybar Diesel tillverkas av förnybara råvaror, och ger upp till 90% mindre CO2e-utsläpp. Dessutom passar den alla dieselmotorer, vilket gör att ni slipper modifieringar eller dyra nyinvesteringar i fordonsflottan.

Ja, det är faktiskt möjligt, och det krävs inga investeringar. Vår guide går igenom allt ni behöver veta för att göra er kommun till ett föredöme, bland annat:

  • Fördelarna med förnybar diesel
  • Fördelarna med att agera redan idag
  • Hur ni går tillväga rent konkret

Gratis guide om förnybara drivmedel

Kommun

 

Vi fick rådet av Energikontoret att börja med de lägst hängande frukterna, och det blev att tanka HVO Neste MY i alla dieseldrivna fordon. Det är runt 50 fordon vi kör, där den kanske största miljövinsten ligger hos våra sopbilar som rullar hela tiden.

- Göran Lundström, kommundirektör i Boxholms Kommun

 

 

Vill du veta mer?

Kontakta oss för att få reda på hur Neste kan hjälpa just ditt företag.

KONTAKTA OSS

 

Läs mer om Neste MY

Frågor & svar om Neste MY Förnybar Diesel

Vad är skillnaden på Neste MY Förnybar Diesel och biodiesel?

Hur produceras förnybar diesel?