20 December 2016

Neste börjar leverera lågsvavligt fartygsbränsle till Viking Line

Neste Abp
Pressmeddelande
20.12.2016 kl. 8.30
 
Neste börjar leverera lågsvavligt fartygsbränsle till Viking Line
 
 Neste Viking Line
Bild: Viking Line, foto Ofer Amir
 
Neste och Viking Line har tecknat ett samarbetsavtal om leverans av lågsvavligt fartygsbränsle 2017. Avtalet omfattar Viking Lines passagerafartyg på Östersjön.
 
”Vi är väldigt glada över att få inleda samarbete med Viking Line som är ett starkt varumärke på norra Östersjön och ett stort namn inom kryssningsindustrin. Viking Line övergår till att använda lågsvavligt fartygsbränsle från Neste i sina passagerarfartyg på Östersjön. Samarbetet stöds av att vi börjar distribuera produkten i Sverige från början av året. Vi erbjuder Viking Line en förstklassig och marknadsanpassad produkt och ett gediget kunnande inom logistik”, säger Matti Lievonen, verkställande direktör för Neste.
 
”Nestes lågsvavliga fartygsbränsle passar oss ypperligt. För oss är det viktigt att arbeta för att bevara Östersjön och den värdefulla skärgården för kommande generationer. Neste har både en förstklassig produkt och värdefull expertis för hantering av logistiken samt tillförlitliga och snabba leveranser. Vi lägger också värde på att det nya fartygsbränslet inte kräver några större ändringar på fartygen eller nya investeringar”, säger Jan Hanses, verkställande direktör på Viking Line.
 
I enlighet med den nuvarande EU- och internationella lagstiftningen ska fartyg som trafikerar i Östersjön, Nordsjön och Engelska kanalen ha mindre svavelutsläpp. I Nestes sortiment finns två lågsvavliga bränslen (Neste MDO DMB och Neste RMB), vars svavelhalt understiger 0,1 procent.
 
Neste Abp
 
Osmo Kammonen
Senior Vice President, Kommunikation och Brand Marketing 

För mer information: Hans von Nandelstadh, försäljningschef, Bunker, Detaljhandel med olja, tfn 010 458 4199, hans.vonnandelstadh(at)neste.com

Läs också:
Neste börjar distribuera lågsvavligt fartygsbränsle i Sverige
 
Kort om Neste
 
Neste (NESTE, Nasdaq Helsingfors) skapar förnybara alternativ åt transportsektorn, företag och konsumenter. Vårt globala utbud av tjänster och produkter gör det möjligt för våra kunder att sänka sina koldioxidavtryck genom att kombinera högkvalitativa, förnybara oljeprodukter med skräddarsydda servicelösningar. Neste är världens ledande producent av förnybar diesel, och vi skapar även förnybara lösningar åt såväl flyg- som plastindustrin. Vi vill vara en pålitlig partner, vars expertkunskap, forskning & utveckling och hållbara metoder är allmänt respekterade. Nestes omsättning 2015 uppgick till 11 miljarder euro och vi tog plats på Global 100-listan över världens mest hållbara företag. För mer information, se: neste.com/se eller neste.com/en på engelska.