20 April 2017

Registrera din idé till Nestes Hållbarhets-hackathon

Neste Corporation 
Pressmeddelande 
20 april 2017 kl 16.00 (CET)

Är du expert på digitalisering, vill bekämpa klimatförändringar och skydda de mänskliga rättigheterna? Då kan du anmäla dig till Nestes Hållbarhets-hackathon och tävla om 10 000 euro.

Vid Slush 2016 presenterade Neste en öppen inbjudan för alla digitaliseringsexperter som är intresserade av att bekämpa klimatförändringar och skydda de mänskliga rättigheterna att delta i digitaliseringen av Nestes leverantörsgranskning.

Nu har vi nöjet att bjuda in alla konceptualiserings-, IT-, IM-, kodnings-, datavisualiserings- och digitaliseringsexperter med en passion för hållbarhetsfrågor att:

  1. Registrera sina preliminära idéer senast den 11 majwww.nestehackathon.com. Från och med den 24 april kommer det där finnas en utvecklingsmiljö och ytterligare material för deltagare.
  2. Delta i Pre-Hack-Evenemanget den 21 april – antingen på Nestes huvudkontor i Esbo i Finland eller via digitala kanaler – för att få mer information om Hackathonen, nätverka, och delta i Matchmaking bland deltagare och utvecklingsgrupper.

De lag som registrerat idéer med den bästa utvecklingspotentialen kommer att bli inbjudna att delta i den globala Hackathonen som arrangeras parallellt i Helsingfors och i Singapore den 23–24 maj 2017.

Mer information om Hackathonen, till exempel regler och möjlighet till registrering, finns på www.nestehackathon.com. Följ Hackathonen i sociala medier via @Nestecorp och delta i vår globala dialog med hashtagen #hackthesupply.

10 000 euro till vinnande laget
Digitaliseringsutmaningen fokuserar på Nestes system för leverantörsgranskning som hjälper Neste att utvärdera och övervaka sin leverantörskedja. Det nuvarande systemet kräver manuellt arbete och hantering av flertalet dokument mellan Neste och dess olika råvaruleverantörer runt om i världen.

– Digitalisering av vår leverantörsgranskning är ett ambitiöst projekt där vi behöver hjälp av de bästa talangerna. Vi lägger stor vikt vid hållbarhet och insyn i våra råvarukedjor och vi vill att vårt nya system hjälper oss att utveckla leverantörskedjorna ännu mer. Vi hoppas få ett antal innovativa idéer om hur ett sådant system skulle kunna utvecklas på grund av ämnets aktualitet, säger Johan Lunabba, Sustainability Director på Neste.

De deltagande koncepten och idéerna kommer att utvärderas av Hackathon-juryn som består av experter från Nestes hållbarhets- och ICT-team samt intressentrepresentanter. Det vinnande laget kommer att meddelas i slutet av Hackathonen och tilldelas 10 000 euro.

Neste Corporation
Kaisa Lipponen
Director, Corporate Communications

För mer information:
Johan Lunabba, Director, Sustainability, tel +358 50 458 0795, johan.lunabba(@)neste.com
Adrian Suharto, Manager, Sustainability and Public Affairs, Neste Singapore Ltd, tel. +65 9150 3676, adrian.suharto(@)neste.com

Läs även:
Neste ökar transparensen med ny hemsida för palmoljans råvarukedja
Neste sätter ambitiösa mål för PFAD: 100 procent spårbarhet år 2020

Kort om Neste
Neste (NESTE, Nasdaq Helsingfors) skapar hållbara alternativ åt transportsektorn, företag och konsumenter. Vårt globala utbud av tjänster och produkter gör det möjligt för våra kunder att sänka sina koldioxidavtryck genom att kombinera högkvalitativa, förnybara oljeprodukter med skräddarsydda servicelösningar. Neste är världens ledande producent av förnybar diesel av avfall och restprodukter, och vi skapar även förnybara lösningar åt såväl flyg- som plastindustrin. Vi vill vara en pålitlig partner, vars expertkunskap, forskning & utveckling och hållbara metoder är allmänt respekterade. Nestes omsättning 2016 uppgick till 11,7 miljarder euro och vi tog plats på Global 100-listan över världens mest hållbara företag. För mer information, se: www.neste.com/se eller neste.com/en på engelska.