18 December 2018

ScanOcean för att bli återförsäljare på den svenska östkusten av bunkerbränsle med låg svavelhalt

Publicerad i Nyheter

Neste, pressmeddelande, 18 december 2018

Neste och ScanOcean AB inleder ett samarbete och kan nu erbjuda marknaden Nestes bunkerbränsle med låg svavelhalt. Därmed är ScanOcean AB officiell återförsäljare av Nestes 0,1 procent bunkerbränsle på den svenska östkusten. Detta bunkerbränsle med låg svavelhalt är en av Nestes högkvalitativa produkter.

”Partnerskapet inom återförsäljning som vi ingått med ScanOcean är en del av vår strategi för bunkerbränsle. Vi siktar på att ständigt erbjuda våra kunder bättre service både lokalt och globalt. Nestes bunkerbränsle med låg svavelhalt är ett utmärkt exempel på vår förmåga att möta de tuffa miljökraven”, säger Nestes Marine Fuels & Services Manager, Jacob Granqvist.  

Neste leveranser kommer från terminalen i Södertälje, den täcker in närliggande hamnar från Gävle i norr till Norrköping i syd och Mälarområdet. Båda företagen ser en tillväxtpotential i Stockholmsområdet. ”Tillsammans med ScanOcean kommer vi kunna erbjuda våra kunder professionella och lokala lösningar”, säger Granqvist.

”Vi är glada över att kunna utöka vårt produkterbjudande och fortsätta lyfta fram Nestes unika bunkerbränsle på den svenska marknaden. Detta gör vi genom att visa våra kunder på fördelarna med DMB och RMB-produkter jämfört med andra marina bränslen”, kommenterar Jonatan Karlström, General manager på ScanOcean.

Nestes marina bränslen är tillgängliga i alla finska hamnar och tack vare samarbetet med ScanOceans nu även i det Storstockholmsområdet.

Neste Corporation

Kaisa Lipponen

Director, Corporate Communications and Brand Marketing

Mer information:

Jacob Granqvist, Marine Fuels & Services, Neste, tel. +358 50 458 41 26 and Jonatan Karlström, General Manager, ScanOcean AB, tel. +46 8 555 726 06.

För vidare läsning:

DMB - Gasoil

RMB – Olja med låg svavelhalt

Kort om ScanOcean

ScanOcean AB grundades 2013 som Ivar Oil AB, som en inköpsorganisation för ett flertal skandinaviska fartygsägare. Idag har bolaget vuxit till en internationell aktör inom handel, inköp och leverans av marina bränslen och smörjmedel. Företaget har en stabil finansiering genom sin huvudägare Ivar Lundh & Co AB, som har bedrivit rederiverksamhet i över 100 år och har en solid finansiell situation.

Kort om Neste

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skapar hållbara lösningar för transportbranschens, företagens och konsumenternas behov. Vårt breda utbud av förnybara produkter hjälper våra kunder att minska sina klimatutsläpp. Vi är världens största producent av förnybar diesel raffinerad från avfall och restprodukter, och vi inför även förnybara lösningar inom flyg- och plastbranscherna. Dessutom genomför vi tekniskt avancerad raffinering av högkvalitativa oljeprodukter. Vårt mål är att vara en pålitlig partner som värdesätts för sitt kunnande, sin forskning och sin hållbara verksamhet. 2017 hade Neste intäkter på 13,2 miljarder euro. 2018 låg Neste på andra plats på Global 100-listan över de mest hållbara företagen i världen. Läs mer: neste.com