12 Mars 2019

Neste presenterar en semester utan utsläpp som del i det svenska Zero Island projektet

Publicerad i Nyheter under Hållbarhet

Pressmeddelande från Neste Corporation, 12 mars 2019

Neste är globalt ledande inom förnybar diesel och förnybart flygbränsle, raffinerat av restprodukter och avfall, och ett av världens mest hållbara företag. Nu introducerar Neste en semester utan utsläpp.

Konceptet med en semester utan utsläpp är en del av Nestes projekt Zero Island, ett projekt som syftar till att undersöka olika sätt att nå nollutsläpp i Sverige.

Denna semester äger rum på den vackra ön Lidö. Där kommer besökare kunna njuta av sin ledighet med bad i havet, bo i de vackra stugorna Nolla och prova rätter från den särskilt framtagna menyn utan utsläpp i restaurangen.

”En fossilfri framtid kräver förändringar både i vårt beteende och tankesätt. Som en del av vårt projekt Zero Island vill vi visa att det går att en fantastisk semester utan att flyga till andra sidan jorden och utan att orsaka stora utsläpp.” Säger Nestes Marketing Director Sirpa Tuomi.

Från boende till maten, varje del av semestern är utformad för att orsaka så lite utsläpp som möjligt. Besökare kommer kunna bo i den prisbelönta stugan Nolla, en favorit på Airbnb som bland annat varit med i Lonely Planet och Dezeen. Stugan är designad av Robin Falck och byggd av hållbara material, den har minimal påverkan både på omgivningen på platsen där den står och på miljön genom låga utsläpp. Som en del av trenden med staycation trenden är semester utan utsläpp designad för att erbjuda sina gäster en enklare, renare naturupplevelse.

Neste ger några lyckosamma möjligheten att prova på en semester utan utsläpp utan kostnad, boka och tävla om din resa på: https://www.neste.com/sv/journeytozero/zerovacation/

Sverige har som målsättning att inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser till 2045. Som världens största producent av förnybar diesel, vill vi på Neste se om vi kan göra Zero Island fossilfri på ett år. Tillsammans med våra samarbetspartners utforskar vi lösningar som kan hjälpa oss nå vårt mål såväl som bidra till att skapa en hållbar framtid för Sverige.

Läs mer om vår resa på: https://www.neste.com/sv/journeytozero/

Neste Corporation

Kaisa Lipponen

Director, Corporate Communications and Brand Marketing

För mer information om Zero Island och vår resa mot noll med en semester utan utsläpp, kontakta

Sirpa Tuomi, Marketing Director, Neste, tel +358 10 458 8335, sirpa.tuomi(at)neste.com

https://www.neste.com/journeytozero/zerovacation

Kort om Neste

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skapar hållbara lösningar för transportbranschens, företagens och konsumenternas behov. Vårt breda utbud av förnybara produkter hjälper våra kunder att minska sina klimatutsläpp. Vi är världens största producent av förnybar diesel raffinerad från avfall och restprodukter, och vi inför även förnybara lösningar inom flyg- och plastbranscherna. Dessutom genomför vi tekniskt avancerad raffinering av högkvalitativa oljeprodukter. Vårt mål är att vara en pålitlig partner som värdesätts för sitt kunnande, sin forskning och sin hållbara verksamhet. 2018 hade Neste intäkter på 14,9 miljarder euro. 2019 har Neste placerat sig som nummer tre på Global 100:s lista över de 100 mest hållbara företagen i världen. Läs mer: neste.com