Flyg
17.09.2021

Partnerskap mellan Neste, BRA och ATR för att snabba på utvecklingen av klimatsmarta flyg

Partnerskapet mellan Neste, BRA - Braathens Regional Airlines och ATR tar 100% SAF -certifieringen ett steg närmare. Flygbolaget Braathens Regional Airlines, turboproptillverkaren ATR och Neste kommer att samarbeta för att uppnå det gemensamma målet att påskynda certifieringen av 100% SAF för ATR -flygplan.

De kommer därmed att flyga med 100% Neste MY Sustainable Aviation Fuel™. Detta är ett viktigt steg i branschens strategi och kommer ha en omedelbar inverkan på att minska koldioxidutsläppen. Företagen siktar på att uppvisa en demonstrationsflygning år 2022, med ett av Braathens Regional Airlines ATR -flygplan som flyger med 100% SAF i en motor och 50% SAF i den andra, och har en förväntad utsläppsminskning på 64%.

”Vi stöder kontinuerligt luftfartsindustrin i dess ansträngningar att minska utsläppen av växthusgaser. Vi är glada över att få vara med i detta 100% SAF -projekt -  ett viktigt steg mot certifiering av flygningar som drivs av Neste MY Sustainable Aviation Fuel", säger Jonathan Wood Vice President Europe, Renewable Aviation på Neste.