21 Januari 2020

2020 Global 100: Neste rankat som världens tredje mest hållbara företag

Pressmeddelande från Neste Corporation, 21 januari 2020 kl. 07.15 (EET)

Återigen har Neste intagit tredjeplatsen på Corporate Knights Global 100-lista över världens mest hållbara organisationer. Det är tredje året som Neste hamnar på plats tre, totalt har företaget legat på Global 100-listan 14 år i rad. Neste har intagit en oavbruten plats på listan under en längre tid än något annat energiföretag.

”Vi känner oss hedrade över att ännu en gång rankas som ett av världens mest hållbara företag.Vi känner särskild ödmjukhet till utnämningen med tanke på att många företag kontinuerligt arbetar med att göra sin verksamhet mer hållbar, det blir därför svårare varje år att hamna på listan. Vårt åtagande är att skapa en hälsosammare planet för våra barn, specifikt genom att tackla klimatkrisen. I det arbetet behöver vi ha alla med oss. Det är fantastiskt att se att fler och fler företag över hela världen sätter hållbarhet i centrum för sin strategi”, säger Nestes vd och styrelseordförande Peter Vanacker.

Global 100-listan är en årlig rankning av organisationers hållbarhetsprestanda, den administreras av det fristående konsultföretaget Corporate Knights. I år bedömdes 7 395 företag med en intäkt på över 1 miljard USD. Rankningen baseras på en bedömning av upp till 21 nyckelindikatorer som sträcker sig från miljöpåverkan till resurshantering, personal, ekonomi, intäkter från ”ren” verksamhet och leverantörshantering.

Så här skriver Corporate Knights: ”Global 100-företagen visar att företag som sätter hållbarhet i centrum klarar sig längre och slår ut sina konkurrenter. Neste behåller sin topplacering som trea tack vare sitt branschledande hållbarhetsfokus.”

Neste har genomgått en omvälvande förändring under det senaste decenniet. Det tidigare nationella oljeföretagets mål är nu att bli världsledande inom förnybara och cirkulära lösningar. Neste är inriktat på att hjälpa kunder inom sektorerna transport och stadsbyggnad, flyg samt polymerer och kemikalier att uppnå en mer hållbar verksamhet.

”Vi kommer att fortsätta att erbjuda våra kunder lösningar som minskar deras utsläpp av växthusgaser och bemöter den globala utmaningen med plastavfall. Vi kommer även att arbeta med våra samarbetspartners för att fortsätta öka hållbarheten i våra verksamheter. Vi vill försäkra oss om att vi kommer vara värda utmärkelsen även under kommande år”, fortsätter Vanacker.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice vd, Communications (tillförordnad)

Läs mer:

Corporate Knights’s Global 100 list 2020

Mer information: Kontakta Nestes medietjänst på tel. +358 50 458 5076/media@neste.com (vardagar 8:30–16:00 EET).

Kort om Neste

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skapar hållbara lösningar för transportbranschens, företagens och konsumenternas behov. Vårt breda utbud av förnybara produkter hjälper våra kunder att minska sina klimatutsläpp. Vi är världens största producent av förnybar diesel raffinerad från avfall och restprodukter, och vi inför även förnybara lösningar inom flyg- och plastbranscherna. Dessutom genomför vi tekniskt avancerad raffinering av högkvalitativa oljeprodukter. Vårt mål är att vara en pålitlig partner som värdesätts för sitt kunnande, sin forskning och sin hållbara verksamhet. 2018 hade Neste intäkter på 14,9 miljarder euro. 2019 har Neste placerat sig som nummer tre på Global 100:s lista över de 100 mest hållbara företagen i världen. Läs mer: neste.com