8 Oktober 2019

Neste öppnar kontor för den växande verksamheten inom förnybar flygtrafik och lanserar Neste MY Förnybar Diesel i Nederländerna

Publicerad i Nyheter under Förnybara lösningar

Neste Corporation, Pressmeddelande, 8 oktober 2019 kl 14 (EET)

 Bild: Pharos bildbank

Neste, världens ledande leverantör av förnybar diesel och tredje företag i världen när det kommer till hållbarhet, stärker nu sin position i Nederländerna. Företaget har öppnat ett nytt kontor i Hoofddorp i utkanten av Amsterdam. Kontoret ska utgöra ett globalt nav för företagets växande verksamhet inom förnybar flygtrafik. Nu lanseras Neste MY Förnybar Diesel™ med klimatmedvetna kunder i åtanke.

”Vårt nya kontor i Nederländerna är ett viktigt steg i vår strategi för globala tillväxt inom förnybar flygtrafik. Vi är fast beslutna att uppfylla våra kunders och hela flygbranschens behov att minska utsläppen av växthusgaser med hjälp av vårt bränsle Neste MY Förnybart Flygbränsle™. Det har testats under mer än 1 000 kommersiella flygningar och finns redan på marknaden”, säger Nestes vd och styrelseordförande Peter Vanacker.

Nederländerna är ett av de länder i världen som mest främjar användandet av hållbart flygbränsle. Genom att samla all kommersiell verksamhet inom förnybart flygbränsle i Amsterdam vill Neste ytterligare stärka tillväxten för att kunna uppnå det strategiska målet att på global nivå bli flygbranschens största leverantör av förnybart flygbränsle. Den Renewable Aviation enheten kommer att stå under ledning av Thorsten Lange, som ansluter till Neste senast i februari 2020 som vice vd och styrelseledamot.

För att klara den växande efterfrågan globalt har Neste redan ökat sin kapacitet att producera 100 000 ton förnybart flygbränsle per år. Denna siffra kommer att fortsätta att stiga och år 2022 räknar Neste med att kunna leverera över 1 miljon ton bränsle per år.

Neste lanserar Neste MY Förnybar Diesel i Nederländerna

Neste lanserar nu Neste MY Förnybar Diesel – som tillverkas av 100 % förnybara råmaterial – på den nederländska marknaden via företagets distributionspartner Future Fuels Wholesale B.V., EG Retail (Netherlands) B.V. del av EG Group, Calpam SMD Olie B.V. och Tamoil Nederland B.V. Denna kvalitetsprodukt kommer att finnas tillgänglig på mer än 60 olika platser i landet vid slutet av 2019. Het kwalitatief hoogwaardige en duurzame brandstofproduct zal eind 2019 verkrijgbaar zijn op meer dan 60 locaties in het land.

”Klimatkrisen är en av vår tids största utmaningar. Genom att använda Neste MY Förnybar Diesel kan våra kunder minska sina utsläpp av växthusgaser med upp till 90 % jämfört med fossil diesel. Vi ser fram emot att nu kunna erbjuda vårt bränsle även i Nederländerna. Det är ett hållbart alternativ till fossil diesel som inte kräver några ingrepp i befintliga motorer eller fordon”, säger Carl Nyberg, vice vd för förnybar vägtransport på Neste.

Förutom i Nederländerna finns Neste MY Förnybar Diesel tillgänglig för kunder i Finland, Sverige, Lettland och Litauen, samt i Kalifornien och Oregon i USA.

Växande närvaro i Nederländerna

Neste har varit verksamma i Nederländerna sedan 2011, när raffinaderiet för förnybara produkter i Rotterdam togs i drift. Företagets raffinaderier i Rotterdam och Singapore är världens största och mest avancerade raffinaderier för tillverkning av förnybar diesel. Nestes totala produktionskapacitet av förnybar diesel och andra förnybara produkter är nästan 3 miljoner ton, och år 2022 kommer den ha stigit till nära 4,5 miljoner ton per år.

*) Enligt Corporate Knights 2019 Global 100 Most Sustainable Corporations list.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Tillförordnad vice kommunikationschef 

Bilder för media

Om du vill ha mer information kan du ringa Nestes mediatelefon +358 50 458 5076 på vardagar 8.30–16.00 (EET), eller skicka e-post till media(at)neste.com.

Kort om Neste

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skapar hållbara lösningar för transportbranschens, företagens och konsumenternas behov. Vårt breda utbud av förnybara produkter hjälper våra kunder att minska sina klimatutsläpp. Vi är världens största producent av förnybar diesel raffinerad från avfall och restprodukter, och vi inför även förnybara lösningar inom flyg- och plastbranscherna. Dessutom genomför vi tekniskt avancerad raffinering av högkvalitativa oljeprodukter. Vårt mål är att vara en pålitlig partner som värdesätts för sitt kunnande, sin forskning och sin hållbara verksamhet. 2018 hade Neste intäkter på 14,9 miljarder euro. 2019 har Neste placerat sig som nummer tre på Global 100:s lista över de 100 mest hållbara företagen i världen. Läs mer: neste.com